9. toukokuuta 2018

Moien Luxemburg!

Parin kuun takainen pika-roadtrip alkoi Münchenin lentokentältä, josta ajettiin Frankfurtiin ja kolmantena aamuna jatkettiin seuraavaan paikkaan. Düsseldorf ja Köln kiinnostivat myös, mutta voiton vei pikkumaa Luxemburg.

Minut yllättti, miten mäkistä seutua tuolla päin oli. Kauheita nousuja ja laskuja ja mun kännykästä lähti kenttäkin hetkeksi. Olin ennen ajatellut, että kunnon pinnanvaihteluita on Saksassa vasta Münchenin suunnilla. Luxemburgin rajan ylitettyämme ensimmäisenä oli vastassa suurin bensa-asema jota oon koskaan nähnyt. Varmaan 60 tankkauspistettä, jotka olivat täynnä saksalaisia autoja. Saksassa bensa oli Suomen hinnoissa ja rajan toisella puolella vain senttejä yli euron litralta.

DSC_0921

Lyhyessä hetkessä puolet Luxemburgista oli ajettu läpi ja tultiin Luxemburgin kaupunkiin. Sielläkin ensimmäisenä ajatuksena oli pinnanvaihtelut. Kaupunkia oli kahdessa tasossa. Tultiin korkeammalle puolelle ja ylitettiin kaunis silta. Ensivaikutelma kaupungista oli heti, että se on hyyviin kaunis! Saatiin auto parkkihalliin ja lähdettiin kävelylle.

DSC_1043 DSC_0919 DSC_0976

Luxemburg toi esiin ranskalaisia puoliaan kun minua kiitettiin "merci" ja meidän eteemme tupsahti Laduree. Pistäydyttiin croisanteille ja macarons-leivoksille ja pitihän niitä ostaa kotiinkin. Lounas syötiinkin sitten niin luxuspaikassa, kuin Quick-hampurilaisravintolassa, joka on alunperin belgialainen, nykyisin ranskalainen pikaruokaketju. Ruuan tai paikan taso ei ollut musta kovin kehuttava. Käytiin tuliaisshoppailemassa käytännönläheisesti ruokakaupassa, josta ostettiin pari purkkia laadukasta ranskalaista teetä.

DSC_0980 DSC_0982 DSC_0981 DSC_0983 DSC_0987

Eräs tärkeä ohittamamme nähtävyys oli suurherttuan palatsi ja parlamentti. Rakennusta koristivat upeat seinäkuviot!

DSC_1011 DSC_1017 DSC_1022
DSC_1006 DSC_1027 DSC_1030 DSC_0930 DSC_1059

Notre Damen katedraalia käväistiin katsomassa sekä ulkoa, että sisältä. Musta on tullut kova kirkkoturisti. Ne on aina niin tunnelmallisia ja arkkitehtuuriltaankin upeita.

DSC_1038 DSC_1062

Mulle tuli Luxemburgista tosi vahva tunne, että se on erinomainen kesäkohde. Maisemat alas rotkoon ovat varmasti eri luokkaa, kun puissa on lehdet ja Luxemburgin tunnelma kutsuu viettämään sinne rauhallista kesäiltaa. Nytkin pakkassäästä huolimatta mulle tuli tuolla tosi kesäinen olo.

DSC_1055

Luxemburgista matkamme jatkui noin tunnin päähän Ranskan Metziin. Kuvat sieltä tulossa pian!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)