1. toukokuuta 2018

Frankfurt am Main

Helmikuisen pikaroadtripin kaupunkikuvat alkaa tästä! Ostin lennot pari viikkoa ennen lähtöä ja kohdekaupunki oli hankala arvioida, koska oltiin lähdössä auto-ostoksille. Sen hetken parhaimmat vaihtoehdot olivat Münchenissä. Viikko lentojen oston jälkeen kuitenkin se täydellinen auto tupsahti Frankfurtiin. Olin auton lisäksi ihan fiiliksissä kun München ja Frankfurt olivat kaksi mua eniten kiinnostaneet Saksan kaupungit ja pääsisin näkemään ne molemmat. Niimpä heti Münchenin lentokentälle laskeuduttuamme käytiin hakemassa vuokra-auto ja lähdettiin baanalle. On aina niin kutkuttavaa saapua kohteeseen myöhään illalla, kuten nyt, ja mennä suoraan nukkumaan. Seuraava aamu vasta näyttää mihin on tultu.

DSC_0853

Lauantaiaamuna mentiin heti autokaupoille ja puolilta päivin oltiin jo valmiita, auto oli ostettu ja meillä oli avoimet ovet loppumatkan suhteen. Koska kyseessä oli sähköauto, jonka ajaminen Suomeen olisi vähän turhan vaivalloista, ostin sille kuljetuksen eikä sille tarvinut hakea minkäänlaisia siirtokilpiä tai muutakaan Saksasta. Niimpä meidän ei tarvinut odottaa maanantaihin ja mennä juoksemaan virastoja läpi. Seuraavaksi yöksi meillä oli vielä hotelli Frankfurtissa, mutta siitä eteenpäin yöpymisiäkään ei ollut vielä varattuna.

DSC_0751

Vietiin vuokra-auto takaisin hotellille ja hypättiin raitiovaunulla kohti Römerbergiä, Frankfurtin raatihuoneentoria. Vanhakaupunki on pommitettu pahasti toisessa maailmansodassa ja rakennettu uudelleen samanlaiseksi. Juotiin chia-vanukaskahvit ja ihailtiin kauniita rakennuksia. Tori näytti niin saksalaiselta, ihania nuo ristikkotalot! Olin vähällä jumittua tuohon loppupäiväksi kuvailemaan, mutta matkaseurani eli isäni hoputti pian liikkeelle.

DSC_0785 DSC_0757 DSC_0764
DSC_0810 DSC_0771 DSC_0788 DSC_0779

Frankfurtin vanhaan arkkitehtuuriin kivan kontrastin tuo eurooppalaisittain erikoiset pilvenpiirtäjät! Käytiin Main-joella kylmässä viimassa katselemassa niitä ja seuraavaksi päätettiin jatkaa tuomiokirkolle.

DSC_0792 DSC_0796 DSC_0804 DSC_0816

Frankfurtin 95-metrisellä tuomiokirkolla oli mahdollisuus kavuta ylös torniin maisemoimaan. Maksettiin muutaman euron pääsymaksut ja päätettiin lähteä katsomaan. Ylös kiivettiin niin kapeita pyöröportaita, että toiseen suuntaan tulevia oli tosi vaikea väistää. Oli kumma kavuta pimeää kiviportaikkoa ylös ilman että pahemmin näki miten korkealla edes ollaan. Hetki ennen näköalatasannetta portaikon ympärille tuli ikkunat ja näki miten korkealla ollaan. Ylhäällä odotti upeat maisemat kaikkiin ilmansuuntiin.

DSC_0760 DSC_0860 DSC_0835 DSC_0849

Seuraavaksi kierroksemme vei meidät pääostoskadun ja kahvilan kautta pilvenpiirtäjien juurelle. Niiden välissä on hieno kävellä, tuntee olonsa hyvin pieneksi.

DSC_0862 DSC_0866
DSC_0870

Oltiin ajateltu mennä katsomaan Frankfurtia toistamiseen yläilmoista Main Toweriin (tuo lasiseinäinen alemman kuvan vasemmassa reunassa) auringonlaskun aikaan, mutta sinne oli niin pitkä jono, että päätettiin siirtää meno myöhemmäksi. Toinen turisteja paljon kiinnostava rakennus on Eurotower ja sen edessä oleva iso euron merkki.

DSC_0873 DSC_0880 DSC_0885

Illan pimetessä otettiin uusi yritys Main Towerille ja käytiin ostamassa liput hetki ennen lipunmyynnin loppumista. Odottelua oli turvatarkastukseen ja hissille siihen aikaan ehkä puolisen tuntia. Ei oltu etukäteen paljon tutustuttu paikkaan ja meidät yllätti että näköalatasanne oli ulkotiloissa! Kuvittelin että tuolla oltaisiin lasien sisäpuolella siihen tyylin, miten aiemmissa mun käymissä pilvenpiirtäjissä on oltu. Tuntui aika jännältä seisoa 200 metrin korkeudessa tuulessa ja saksalaisittain kovassa pakkasessa! Aivan mahtava kokemus!

DSC_0910 DSC_0917

Frankfurt ei jättänyt kylmäksi, vaikka sää sellainen helmikuussa olikin. Kaupungin keskusta on yllättävän kompakti, vaikka pilvenpiirtäjienkin perusteella luulisi muuta. Me ehdittiin päivässä ihailla kaupunkia tälle erää tarpeeksi ja seuraavana aamuna otettiin suunnaksi Luxemburg.

2 kommenttia :

  1. Saksan historiasta kannattaa tietää ainakin sama, mitä kaikkien saksalaisten koululaisten pitää oppia koulussa ja miksi Frankfurt on niin tärkeä: Frankfurtissa Paulskirchessä (tuossa Römerbergillä) allekirjoitettiin Saksan perustuslaki 1849, viite: Paulskirchenverfassung. Suomenkielistä tekstiä ei löydy Wikipediasta, mutta ken ei osaa saksaa voi lukea siitä vaikka englanniksi "Frankfurt Constitution". Kuvaamassasi ravintola Haus Wertheim on Frankfurtin vanhin (perustettu 1479) jäi pommittamatta sodissa ja siellä saa hyvää perinteistä ruokaa ja juomaa ihan passeliin hintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja asiantuntevasta infosta Katriina! :)

      Poista

Kiitos kommentista :)