15. marraskuuta 2017

East Coast Park

Viimekertaisella Singaporen reissullani tutustuin East Coast Parkiin, joka on 15 kilometriä pitkä puistoalue itäisellä rannikolla. Ihastelin matkalla sinne vanhempaa arkkitehtuuria plus söpöjä, värikkäitä ja koristeellisia aasialaisia kauppataloja. Kontrasti mahtipontiseen keskustaan on aikamoinen. Mä myös jaksan aina ihmetellä miten maailman toiseksi tiheimmin asutussa maassa voi olla kuitenkin paikoin niin rauhallista, näissäkään kuvissa ei paljon porukkaa näy!

DSC_4865 DSC_4932 DSC_4931

Näistä seuraavan kuvan taloista olin lukenut etukäteen googletellessani Singaporen värikkäimpiä rakennuksia. Erikoinen tyyli johtuu siitä, että nämä on rakennettu vedenpinnan vaihteluiden mukaan.

DSC_4933

Merenrannalla on 15 kilometriä pitkä paratiisimainen hiekkaranta, jonka rauhallinen fiilis vesittyy kun katsoo kohti horisonttia. Tuolla on helppo uskoa, että Singaporessa on maailman kolmanneksi(?) suurin satama. Rannalle näkyvät varmaan sadat laivat, Marina Bayn pilvenpiirtäjät, Sentosan saari ja Changin lentokentälle jatkuvasti laskeutuvat lentokoneet.

DSC_4965 DSC_4988 DSC_4943 DSC_5003

Kävelin vedenkestävien luottotennareideni kanssa rantaviivalla ja tietenkin yks isompi aalto tuli nilkoista sisään. Mutta märät sukat märissä kengissä viilensi kivasti tuolla kuumassa säässä! Mun oli pakko vähän myös kahlata rannalla, vaikka vähän mietityttikin miten likaista se rannan vesi tuolla laivamäärällä mahtaa olla. Aurinko ei paistanut rantareissulla lähes ollenkaan, mutta silti huomasin tosi nopeesti, että iho alkoi kuumottamaan. Iltaan mennessä mulla olikin jo nolon pinkki nenä ja käsivarret. Valkoinen iho ja päiväntasaaja, hankala yhdistelmä!

DSC_4959 DSC_4969 DSC_5014 DSC_5017 DSC_5036 DSC_5022 DSC_5052

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)