1. lokakuuta 2017

Sveiks Riga!

DSC_6370 DSC_6367

Mun Riika-kuvat keskittyivät aika pitkälti arkkitehtuuriin, mutta niin meidän matkakin! Oltiin Riiasssa vain yksi yö ajatuksella, että saadaan yleiskäsitys kaupungista ja sinne pääsee myöhemmin uusiksi jos jää sellainen fiilis. Jäikö? Hmm.

DSC_6373 DSC_6433

Riika on täynnä upeaa arkkitehtuuria! Vanhakaupunki oli melkein aikamatka menneisyyteen, mutta oli kuitenkin Vilnaan verrattuna mun makuun liian täynnä turisteja. Vanhimman kaupunginosan ympäriltä löytyy koko maailmankin mittakaavalla mitattuna suuri määrä älyttömän kauniita jugend-rakennuksia ja myös neuvostoaikaisia rakennuksia. Kaupungissa oikein tuntee historian eri aikakaudet.

DSC_6382
DSC_6544

Vanhakaupunki oli ensitutustumisella aika sokkelomainen, kun luultiin kahta eri kirkkoa samaksi ja ihmeteltiin miten nyt oltiin pyörähdetty taas samaan paikkaan. Nämä kaks erotettuamme kartta päässämme selkiytyi aika paljon.

DSC_6454 DSC_6450

Majoituttiin Pullman Riga Old Town-hotellissa, joka saa kyllä pisteet superherkullisesta aamiaisesta. Syötiin hauskannimisissä paikoissa, jotka olivat molemmat myös tosi hyviä; Big Bad Bagels ja kasvisruokaravintola Fat Pumpkin. En huomannut ottaa näistä mistään kuvia, mutta kaikki olivat tosi hyviä!

DSC_6456 DSC_6435

Käveltiin illalla paljon keskustan alueella ja nähtiin mielenkiintoinen ostospaikka Berga Bazars. Se on läjä mielenkiintoisia erikoisliikkeitä ja paikallisia merkkejä. Kurkittiin jo suljettujen liikkeiden näyteikkunoista sisälle ja suunniteltiin pikaista pyrähdystä sinne seuraavana päivänä ennen kotiinlähtöä. Hyvin meni, aikaa ostoskierrokselle oli aamulla suunnilleen seitsemän minuuttia ja mä löysin siinä ajassa latvialaisen suunnittelun ihanan tuotoksen, kuviollisen muhkean silkkitakin! Se näkyy vielä tulevissa asupostauksissa.

DSC_6519 DSC_6528 DSC_6530

Riika oli hieno paikka nähdä, mutta ei jättänyt meille kummallekaan mitään jäätävää intoa paluulle, kuten Vilnan kanssa kävi. Riika kaunis kaupunki, mutta jäi kuitenkin ehkä vähän persoonattomaksi ja kylmäksi. Jos oltais matkattu pelkästään tuonne ja odotukset eivät olisi olleet superkorkealla Vilnan jäljiltä, voisin ollakin eri mieltä, mutta nyt näin. Tietysti Riika on kyllä niin helppo ja nopea paikka mennä ja paljon jäi näkemättä, että ei tämä nyt välttämättä ihan ainoaksi kerraksi jäänyt.

DSC_6534 DSC_6532 DSC_6471

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)