10. syyskuuta 2017

Vienas Vilnius

Liettua ja Vilna! Se oli paikka joka kiehtoi mua, mutta oikeesti vielä yllätti ihan täysin.

DSC_6105

Me ei siskon kanssa kumpikaan ehditty tolkuttomasti tutustua Vilnaan netin kautta ennen matkaa ja luettiin siitä tarkemmin vasta ajomatkalla sinne. Toisaalta hyvä niin, koska Vilnan ihanuus tuntui tulevan ihan puskista. Malla julisti parin tunnin kaupungissaolon jälkeen, että voisi vaikka heti muuttaa Vilnaan.

DSC_6107 DSC_6108

Kaupungissa oli tosi rauhallista ja kulttuurissa huomasi selvästi katolilaisuuden. Älyttömästi upeita kirkkoja, niissä pyöri paljon porukkaa, ja katukuvassa näkyi nunnia ja munkkeja. Ihmiset olivat mukavia ja englantia osattiin. Tai ihan kaikki eivät kovin hyvin, mutta kommunikointi toimi sitten elein, hih. Meidän pikkuruista liettuan kielen osaamista myös fiilisteltiin aina iloisin hymyin.

DSC_6113 DSC_6118

Vanhakaupunki on tosi iso, yksi Euroopan suurimmista keskiaikaisista. Kadut ovat niin kauniita ja tunnelmallisia. Turisteja ei pyöri joka puolella ja paikasta tuli jotenkin niin aito kuva verrattuna esimerkiksi Riikaan.

DSC_6124 DSC_6156

Käveltiin paljon Vilnassa katuja ristiin rastiin ja ihania yllätyksiä tupsahteli eteen. Gediminasin torni oli söpö näky kaukaa kaduilta.

DSC_6129
DSC_6138
DSC_6148

Meillä oli Tripadvisor ahkerassa käytössä, kun mietittiin hotelleja ja ravintoloita. Yövyttiin hotellihullun siskon toiveesta parissa paikkaa, Imperialissa ja Congress Avenuessa. Ruokapaikoista parhaiten mieleen jäi Jurgis ir Drakonaksen ihan nappipizzat. Namnam!

DSC_6101 DSC_6174 DSC_6152
DSC_6234

Puiston läpi kävellessä yksi suihkulähde yllätti hauskasti. Se aloitti yhtäkkiä dramaattisen vesishown ja alkoi laulamaan. 

DSC_6242

Vaikuttavimpana rakennuksena jäi mieleen Vilnan valtava katedraali. Sen aukiolla tuli sellainen upea reissufiilis. 

DSC_6247 DSC_6256 DSC_6250

Vilnan visiitti teki kyllä pahaa matkakuumeelle. Mulla on ollut joitakin kiinnostavia matkakohteita Euroopassa ja tietysti Singapore, Japani ja muutama muu. Liettuan positiivisen yllätyksen jälkeen näen koko Euroopan uusin silmin ja oon tulenpalavan kiinnostunut varmaan joka paikasta. Haluan nähdä  paljon upeaa arkkitehtuuria ja eri kulttuureita!

DSC_6165 DSC_6268 DSC_6123

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)