3. syyskuuta 2017

Kasviterassi

Tänään uus aluevaltaus tässä blogissa, kotikuvia! Ja vähän juttuja kesäisestä megainnostuksestani eli kasveista!

DSC_6612

Rakastan viherkasveja ja orkideoita. Mulla ei saa olla lemmikeitä niin paijaan kotona kasvejani samalla lailla kun vanhempien kotona kissaa. 

DSC_6605

Kesän alussa mulla oli yksi iso kultapalmu ja muutama pienempi kasvi. Haaveilin omasta pienestä terassisademetsästä ilmankostuttajineen kaikkineen, mutta en kerinnyt ihan niin pitkälle tänä kesänä. Jossain vaiheessa ostin kuitenkin kultapalmulleni kaveriksi pari pienempää. Nyt mun terassin ulkoseinusta on vihreää täynnä.

DSC_7881

Seuraava huoli oli, että miten ihmeessä saan kaikki kasvini mahtumaan talveksi sisälle ja mistä niille riittäisi valoa. Mun ikkunoihin paistaa ilta-aurinko ja päivien lyhentyessä sitä riittää yhä vähemmän. Ainakin mun ekat orkideat oli kevättalvella ihan kypsänä pimeyteen.

DSC_7879

Nyt mun kasviperheeseen kuuluu kolme kultapalmua, kultaköynnös, japaninkäpypalmu, viirivehka, tuoksutraakkipuu, pikkunen kahvipuu, seitsemän orkideaa ja miljoona silkkikukkaa. Mun suosikkipuuhaksi on viime aikoina tullut kasvien hoidosta lukeminen. Sitten soittelen koko ajan vinkkejä vanhemmiltani ja keskustelen uusista oivalluksistani.

DSC_8270

Kaikki pienet kasvini asuvat jo ainakin yöt sisällä, isot palmut on tarvinut vasta kerran raahata pakoon kylmältä. Talveksi pitäisi vielä keksiä niille hyvät paikat. Ahtaaksi voi käydä, sohvalla saa varmaan istua palmun alla, mutta ainakin voi hengittää raikasta ilmaa! Huomasin, että melkein kaikki mun kasvit ovat sisäilman puhdistajien kärkiluokkaa.

DSC_8272
DSC_8282

Talvea varten pitää hommata kasvilamppuja ja keväällä varmaan lisää kasveja! Haaveissani ovat kookospalmu ja temppelipuu. Isän kasvihuoneessa ja -maalla iskee aina kateus hyötypuutarhasta ja myös ajatus minisellaisen tekemisestä.

DSC_8273

Ihaninta viherlemmikeissä on huomata, kuinka ne kasvaa ja elää. Ainakin kultaköynnös ja kahvipuu tuuppaavat uutta lehteä jatkuvasti ja mietin kuinka isoiksi ne ajan myötä tulee!

DSC_8278

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)