4. elokuuta 2017

Purjeiden paraati

Kirjoittelin jo hetki sitten Turun Tall Ships Races -tapahtumasta ja mun on pakko vielä palata siihen! Purjelaivat lähtivät sunnuntaina kohti Klaipedaa ja se päivä oli lähes täydellinen ja yllätystenkin täyteinen kesäpäivä. Oltiin keksitty perheen kanssa katsoa laivojen lähtöä Ukkopekka-risteilyllä.

Ennen reissun alkua käveltiin siskon kanssa tapahtuma-alueella ja tapahtui juttu, joka oli meille megahieno! Melkein pökrättiin, kun yhtäkkiä aivan muina miehinä meitä vastaan kävelivät Sauli Niinistö ja Jenni Haukio, wow! Mallakin sai kivan presidenttiviikonlopun, kun olin just perjantaina vienyt hänet Kultarannan puutarhaan.

DSC_7018 DSC_7003 DSC_7019

Oli hauska päästä oikein vanhanajan paatin kyytiin tapahtuman teemaan sopivasti. Harmiksi tässä kohtaa tapahtui tämän lähes täydellisen päivän epätäydellisin hetki, kun sain muistutuksen siitä millainen on joidenkin asenne naisiin laiva-alalla. Mutta onneksipas saatiin osoitettua epäilykset vääriksi.

DSC_7039 DSC_7045 DSC_7050 DSC_7054 DSC_7055

Risteily alkoi Aurajoelta, jolta livuttiin purjepaattien välistä kohti Loistokarin pientä saarta. Matka vei suunnilleen tunnin ja se meni aika nopeasti siinä maisemoidessa. Perillä saatiin syödä herkullisesta saaristobuffetista ja kun saatiin mahat täyteen, ensimmäiset purjepaatit alkoivat näkyä.

DSC_7099 DSC_7229
DSC_7216 DSC_7105 DSC_7106

Saarelta näki niin nätisti laivat ja tuhottoman määrän niitä seuraavia veneitä. Se oli sellainen ihana kesämerisaaristoperhehetki! Söpöintä oli, kun joku tsekkiläinen paatti posautti tykillä ohi mennessään. Kuultiin, että heidän miehistönsä oli käynyt Loistokarilla saunomassa ja he moikkasivat saarelle näin! 

DSC_7116 DSC_7108 DSC_7114
DSC_7124 DSC_7133 DSC_7205

Kun lähdettiin takaisin kohti kaupunkia, osa paateista oli vielä tulematta ja saatin porskuttaa niitä vastaan. Meidän hassun kulkuneuvomme piti välillä päästää kovaäänisesti höyryjä ulos ja saatiin poikkeuksetta sen jälkeen kuulla lähimmältä purjelaivalta sumutorvitervehdys. Yks maailman parhaimpia sävelmiä!

DSC_7184
DSC_7225
DSC_7095 DSC_7248

Seuraavan kuvan venäläispaatti oli sellainen erityistapaus, joka vaati kaksi hinaajaa avuksi päästääkseen Aurajoesta ja mekin pysähdyttiin odottelemaan satamaan kun se käännettiin nokka menosuuntaan.

DSC_7303

Viimeisten joukossa vastaan tuli fanittamamme Shabab Oman, jonka kannelle oltiin päästy edellisenä päivänä tutustumaan. Siellä oli kovat säkkipillibileet ja miehistöä vilkuttelemassa ja tööttäilemässä meille. Niin sympaattisen oloinen meininki!

DSC_7317

Oli maaaahtava viikonloppu ja sellaista toivottelen täksi tulevaksikin!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)