13. elokuuta 2017

Baltian road trip

Ajeltiin siskon kanssa juhannuksen aikaan Baltiakierros pysäkkeinämme Pärnu, Vilna, Riika ja Jurmala. Ensimmäisenä päivänä mentiin Pärnun kautta suoraan matkan kaukaisimpaan paikkaan eli Vilnaan.

DSC_6088

Virossa tuli heti huomattua, että tiet olivat pitkää suoraa eikä nopeusrajoitusmerkkejä paljon näkynyt. Suomessa on kauheat järjestelyt tietöiden takia, Virossa taas tupsahti yhtäkkiä keskelle asfalttityömaata ilman ennakkovaroituksia. Virolainen radio tahditti matkaa hyvällä ja välillä vähän sekolla matkamusalla. Poimin sieltä heti itelleni matkamuistoksi pari hyvää laulua.

DSC_6564
DSC_6565

Latvian puolelle tullessa huomattiin mikä on latvialainen ajotyyli. Suurin osa teistä on leveitä ja kun nopeampi tulee takaa tai vastaantulija ohittaa jotakin, annetaan tietä ja väistetään pientareelle. Latviassakaan ei viitsitty erikseen ilmoittaa jos nopeusrajoitus vaikka laski yhdeksästäkympistä viiteenkymppiin. Johan ne nyt Viron rajalla näytettiin.

DSC_6553

Oltiin liikenteessä juhannusaattona ja huomattiin latvialaisautoissa paljon symppiskoristeluja. Vaikka kuinka suuressa osassa autoja oli oksia, lehtiä, lippuja ja kukkia ovien, ikkunoiden ja tuulilasipyyhkijöiden väleissä. Jotkut tekivät ihan koristebisnestäkin teiden varsilla ja myivät oksia. Yksi ihana juttu myös jota en harmiksi ehtinyt kuvata oli iso pelto, joka oli täynnä punaisia kukkia sekä ihmisiä, jotka keräsivät niistä kimppuja.

DSC_6548 DSC_6347

Yllätyttiin huoltoasemien tasosta, Liettuassakin saatiin ihan loistavat kahvit mukaan. Rajan ylitettyämme ajotyyli vaihtui taas, nopeudet kasvoivat ja löytyi kunnon moottoritietäkin. Vilna oli helppo paikka tulla autolla, päästiin ihan hotellin ovien eteen vanhassa kaupungissa ja lisäksi hotelli pysäköikin auton puolestamme. Vilnassa oltiin pari yötä ja sitten ajeltiin Jurmalan kautta Riikaan.

DSC_6327 DSC_6102 DSC_6321 DSC_6324

Jurmala on kylpylä- ja rantakaupunki Riikan vieressä ja haluttiin nähdä se samalla kertaa. Oltiin katsottu kiva lounaspaikka, jonne käppäiltiin rannan ja nättien huviloiden ohi. Huomattiin, että Jurmala ei ole kuitenkaan meidän paikkamme ja lähdettiin heti ruuat hotkaistuamme täysillä pois.

DSC_6351 DSC_6356 DSC_6357 DSC_6358 DSC_6362

Riikaan tulo oli Vilnaa hankalampi ja hauskempi. Hotelli oli vanhassa kaupungissa jossa ei saa mennä autolla, joka nurkalla oli kytiksessä poliisi ja näistä huolimatta hotellilta käskettiin ajaa eteen vaan. Tämän reissun sloganiksi jäikin hotellivirkailijalta kuullut sanat "yes miss, but the policeman will always come!" No, meillä nyt ei oikeestaan ollut välttämätöntä tarvetta päästä Latvian poliisin kynsiin :D

DSC_6363

Tarkemmat jutut Vilnasta ja Riikasta tulee perästä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)