13. tammikuuta 2017

Viimeinen päivä Singaporessa

Viiminen Singaporepäivä vuosimallia 2016 oli tosi onnistunut ja sisälsi hauskoja yllätyksiä. Pakkasin aamulla kamani hotellihuoneesta ja jätin ne säilytykseen. Shoppailut oli shoppailtu ja vika päivä menisi vain kaupungista nauttien. Menin aamiaiselle Tripadvisorissa kehuttuun Tiong Bahru Bakeryyn.

DSC_9453

Päivän sääksi oli luvattu kovaa ukkosmyrskyä, mutta ulkona näytti vielä kivan aurinkoiselta. Ajattelin, että ehtisin toteuttaa yhden ideani ja lähteä kävelylle Marina Bayn formularadalle. Ehkä säilyisin kuivanakin. Metroasemalla nauratti taas, miten hiljaiselta välillä voikaan näyttää maailman toiseksi tiheimmin asutussa maassa.

DSC_9457 DSC_9454

Formulafanin unelma oli varikkorakennuksen tutkiminen ja renkaanjälkien ihastelu. Ei ehkä monen korvaan kuullosta kovinkaan mielenkiintoiselta, mutta mulle se oli oikeen kohokohta seisoa siinä, missä kisan aikana kuskit vaihdattavat renkaansa.

DSC_9469 DSC_9576 DSC_9572

Hengailin tuolla tovin, nappasin asukuvia, sateesta ei näkynyt jälkeäkään ja viuhkakin tuli todella tarpeeseen.

DSC_9461

Radalla näin kaksikin eläinyllätystä! Laajakulmaobjektiivi ei ollut ehkä se paras näiden kuvailuun, mutta sainpa jotain niistä taltioitua. Eka oli toi lintu, joka taitaa olla Suomessakin tuttu harmaahaikara! Kuvan jälkeen se otti ja lensi toisen elukan viereen. Kiitokset linnulle, koska en olisi ehkä huomannut sitä muuten. Se olikin eksoottisempi, varaani? Sellainen ainakin juoksenteli puoli vuotta myöhemmin Singaporen gp:ssä radalla!

DSC_9579 DSC_9583

Olin jatkuvasti kävellyt hotellilta lähtiessä ihanan jätskikioskin ohi ja ehdin jo surra, etten kertaakaan ottanutkaan sieltä jätskiä, vaikka olin sitä suunnitellut. Yhtäkkiä edessäni oli Singapore Flyerin vieressä samanlainen koju! Nappasin sieltä jätskin mukaani ja otin kilpailun, että ehdinkö syömään sitä millään ennen kuin se on kokonaan sulanut tuolla paahteessa.

DSC_9590

Ihailin ja kuvailin rannalla, näin reissun ekat ja vikat suomalaisturistit, juttelin hetken jonkun paikallisen kanssa ja lähdin kivaa siltaa pitkin Marina Bay Sandsin ostoskeskukseen.

DSC_9605 DSC_9606 DSC_9610
DSC_9611

Palasin metrolla keskustaan syömään ja jatkoin herkuttelulinjalla. Vieläkään ei satanut ja kellokin oli sopivan vähän, joten päätin lähteä vielä kerran luontoon The Southern Ridges-nimiseen puistoon.

DSC_9613
DSC_9614

Puisto oli aika kaukana metro- ja bussimatkan päässä keskustasta, mutta vierailemisen arvoinen! 

DSC_9683 DSC_9624

Puiden latvojen takana oli yllätys. The Interlace, 169600 neliön kokoinen ja makee "kerrostalo" josta olin lukenut aiemmin. Olisin halunnut nähdä sen, mutta tiesin sen olevan aika kaukana enkä ehtinyt mahduttaa sen näkemistä reissuuni. No, ehdinpä sittenkin ja vau!

DSC_9620 DSC_9635 DSC_9627 DSC_9645 DSC_9648
DSC_9650

Hulppeassa Singaporessa muurahaisetkin näyttävät olevan kultaisia, hih!

DSC_9667

Ukkonen ja sade pysyivät poissa koko päivän ja tämän selfien jälkeen huomasin, että olin näköjään ottanut vähän punaista väriä auringosta.

DSC_9659

Auringon laskiessa tein uukkarin ja lähdin takaisin kohti keskustaa. Juuri ennen tota alempaa kuvaa kävi maailman söpöin sattuma! Kävelin tuossa ja yhtäkkiä kaiteella juoksi mua vastaan paikallinen jauhobanaaniorava suu täynnä ruokaa. Hetki tuntui pysähtyvän kun huomattiin toisemme, katsottiin hetki silmästä silmään ja sitten orava hyppäsi täysillä puuhun ja katosi. Uuiiiiii ihana! Olisimpa sattumalta kuvannut just videota!

DSC_9672 DSC_9678 DSC_9682

Kurkkasin vielä illan pimetessä Interlacea ja hyppäsin bussiin.

DSC_9692

Hyppäsin metrosta Chinatownissa hakemaan kortteja ja postimerkkejä. Ekat kortit olivat Suomessa melkein viikossa, viimiset löysivät perille vasta monen kuukauden päästä. Siellä kävi päivän ällö sattuma, kun kaikkien kivojen eläintapaamisten jälkeen näin kadulla torakan, hyi. Olin jo ajatellut, etten törmäisi pelottaviin eläimiin tällä matkalla, mutta ilmeisesti ei Millaa Singaporessa ilman syliin hyppääviä hiiriä tai torakoita.

DSC_9715 DSC_9710 DSC_9708

Jatkoin Chinatownista matkaa ja hyppäsin vielä kerran ennenaikaisesti metrosta ulos kurkkaamaan millainen on Clarke Quayn ravintola- ja illanviettoalue.

DSC_9726 DSC_9725

Menin hotellille hakemaan tavarat ja kirjoittelemaan nopeasti kortit. Kolme hovimestaria tuli hääräilemään mun avuksi laittamaan kortteja kuoriin ja liimailemaan postimerkkejä. Viiden tähden palvelu! Lentokentälle mua tuli hakemaan ökytaksi ja vähän pelästyin, miten paljon se mahtaa maksaa, mutta ei se sitten ollutkaan hirveesti tavallista kalliimpi. Kentällä sähläsin lämpimempää vaatetta päälle ja huomasin sudennälkäni, kun olin unohtanut syödä kunnon ruokaa päivällä. Nappasin iltakahvit lähtöportille mukaan. Kello 23.55 sitten kone lähti kotia kohti ja Singapore taas tuleviin unelmiin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)