28. huhtikuuta 2016

Vaatteet järjestykseen

Otin yks päivä vaatehuoneesta kunnon projektin. Lajittelen usein vaatteita ja pistän pinot uusiksi, mut nyt menin oikeen kunnolla yksityiskohtiin ja sukkalaatikkokin tuli tutkittua sukka kerrallaan läpi.

DSC_1095

Kesävaatekassi pääsi vaatehuoneen nurkkaan jo maaliskuussa reissun takia, mutta nyt ajattelin päästää kuteet ihan hyllyille asti. Sain vihdoin raivata niiden alta pois paksuimmat ja villaisimmat neuleet kesäsäilöön!

DSC_1086
DSC_1090

Vaatehuone on hyvä katsastaa tyhjentämällä se ensin kokonaan ja käymällä sitten kaikki kasat läpi. Jokaisen vaatteen kohdalla pitää miettiä, jääkö se, saako se kenkää vai pitäiskö sitä jotenkin tuunata tai korjata. Mulla on noiden lisäks vielä sellanen extrakassi, johon heitän juttuja, jotka haluan saada pois silmistäni vähäksi aikaa. Sinne on hyvä säilöä juttuja, joiden kohtalosta en ole aivan varma. Tän lajitteluprojektin aikana saa hyvin kartoitettua, tarviiko ostaa jotain uutta.

DSC_1100 DSC_1093

Neuleet ja housut menee parhaiten hyllyillä, helposti rypistyvät ja kauniit katsella asuvat rekissä. Sukat, sukkahousut, pikkulaukut, yövaatteet alusvaatteet sun muut ovat ärsyttävämpiä. Oon pitkän aikaa pitänyt perustoppeja kangaskassissa roikkumassa rekillä ja todennut sen hyväksi. Nyt päätin laajentaa tätä ja siirsin sukatkin kivoihin kasseihin; yhdessä on matalavartiset, toisessa korkeat ja kolmannessa superlämpimät. Huomaa mun jalassa olevat uudet lempparisukat Bik Bokilta!

DSC_1081
DSC_1085

Tähän samaan on hyvä vetää farkkujen pesuprojekti! Sitähän ei oikeesti tarvi tehdä usein. Farkkuja kannattaa käyttöjen välillä vain tuuletella ja pakastaa. Oon aika tarkka mestaripesijä. Käännän housut ylösalaisin, laitan vetskarin kiinni ja napin auki. Laitan sopivan pesuohjelman enkä koskaan jätä farkkuja linkoukseen. Niin ne ovat aina kuin uudet!

DSC_1097

Mun vaatesähläys sujui kivasti tälläkin kertaa, kun seurana oli hyvä musiikki ja söpö katti!

DSC_1096 DSC_1098

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)