2. huhtikuuta 2016

Singapore-viikko

Singapore! Viikkoni siellä meni kahdessa osassa. Vietin siellä ensin kolme yötä, sit hyppäsin Australiaan ja paluumatkalla olin siellä toiset kolme yötä. Totesin matkan lopulla, että se oli hyvä taktiikka! Aina vaan yks lento ja olin toistaseks perillä, ei turhia jatkolentojen odotteluja lentokentillä. Lentojen ajatkin olivat tosi hyvät. Kolme yölentoa ja se ainoa päivälento oli onneks siihen suuntaan, että lensin aikavyöhykkeitä takaisinpäin. En saanut pienintäkään jet lagia mihinkään suuntaan vaik aikaerot olivatkin kuusi ja yhdeksän tuntia. Olin pelännyt ennen matkaa, että oon ihan zombina parit päivät ja hukkaan tehokasta turistiaikaani.

DSC_8279 DSC_8297 DSC_8346

Singaporessa nautin ikävöimistäni vanhoista lempparijutuista ja tutustuin uusiin.

Nautin iltaisesta Orchard Roadin ostoskadusta!

DSC_7886 DSC_7888 DSC_7874 DSC_7881

Ja toisesta iltasuosikista eli Marina Bayn pilvenpiirtäjien valojen loisteesta ja pienestä merellisestä tuulenvireestä.

DSC_9265 DSC_7926 DSC_7897 DSC_7914 DSC_9378

Vietin tuntitolkulla aikaa sademetsissä. Kävin ainakin kahdeksassa puutarhassa, puistossa ja metsässä.

DSC_7978 DSC_9624

Viime reissu meni pieleen eläinbongailujen kannalta, mutta tää oli loistava! Näin apinoita, paikallisia oravia (joku plantain squirrel, suomeksi ilmeisesti jauhobanaaniorava, hihi), kilpikonnia, paljon perhosia, kaloja ja lintuja, jonkinlaisen haikaran, varaanin ja kukon, kaikki vapaana luonnossa!

DSC_9010

Tolkuttoman kävelymäärän, mun ihanien lattajalkojen ja pitkästä aikaa kesäkenkien käyttämisen ansiosta mun jalanpohjat menivät ihan kipeiksi ekoina päivinä. Australian viileämmässä säässä jalatkin paranivat ja tokalla Singapore-osuudella ne olivat jo tottuneet ja pysyivät kunnossa.

DSC_8193

Nautin vaihtelevasta säästä, auringosta ja yhtäkkiä alkavista trooppisista rankkasateista. Orkideatarhassa kävelin ehkä kymmenen metriä sateenvarjon alla kunnes siitä alkoi sataa läpi. Yks päivä kuulin oikeen kunnon ukkosen äänen. Ekassa hotellissa oli hauska vessa, jonka yks seinä puuttui ja oli hauska käydä suihkussa, kun vieressä satoi kaatamalla!

DSC_8335

Opin rakastamaan tota kuumaa ja kosteaa ilmaa. Ekoina päivinä olin vielä viha-rakkaussuhteessa, mutta viimiseen päivään mennessä tunnit ulkona eivät enää tuntuneet raskailta, pelkästään ihanilta.

DSC_7937 DSC_7999 DSC_8341

Fiilistelin keskipäivän varjoja, kun aurinko paistoi suoraan ylhäältä!

DSC_9454

Kuuntelin luonnon ääniä kaupungissa, sitä loputonta heinäsirkkojen siritystä ja linnunlaulua.

DSC_8092

Kuumuuden vuoksi teki mieli muutakin kuin hampurilaisia, joka oli hauskaa vaihtelua mun ruokamieltymyksille.

DSC_8003

Kiersin koko Singaporen saaren ympäri ja näin Malesian käymättä siellä.

Olin formulamatkalla myös Singaporessa. Kävin kattomassa Marina Bayn katuradan, tällä kertaa kun olin siellä näin kisojen ulkopuolella ja kävelin rataa pitkin fiilistelemässä maisemia!

DSC_9480 DSC_9606

Ihastelin sekä vanhoja ja värikkäitä aasialaisia rakennuksia että moderneja pilvenpiirtäjiä ja ostoskeskuksia.

DSC_8173 DSC_8002 DSC_8180 DSC_8178 DSC_8973 DSC_7895 DSC_7922 DSC_8309

Ja sitten jatkuu reissutarinat tämänkin kaupungin osalta yksityiskohtaisemmissa postauksissa!

2 kommenttia :

  1. Äääääää, tämä ei paranna mun Singaporekuumetta sit yhtään... Mä olen kuullut Singaporen olevan tylsä bisneskaupunki pilvenpiirtäjineen ja officekatuineen, mutta pienen taustatyön jälkeen huomasin maan tarjoavan niin paljon kaikkea mahtavaa. Kaikki kuvat olivat suorastaan herkkua simille, en malta odottaa loppuja yksityiskohtia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee ihanaa! <3 Joo, mä rrrrrakastan sitä enemmän ku mitään paikkaa, tykkään siit bisnesmäisyydestä ja mahtipontisuudesta, mut myös niistä puistoista ja luonnon läsnäolosta ja kun siellä on niin helppoa, vaivatonta ja superturvallista! Niin stressitön kohde yksin matkustavalle pikkutytölle :D

      Poista

Kiitos kommentista :)