15. huhtikuuta 2016

Pussieläinpäivä

Suunniteltiin yhdeksi päiväksi kaverin kanssa Melbournessa, että vuokrattais auto ja suunnattas Phillip Islandille katsomaan eläimiä. Paikka kuullosti hyvältä, koska sen eläinpuistot on ensinnäkin voittoa tavoittelemattomia ja lippurahat menevät esim. tutkimukseen, hoitoon ja koulutukseen.

DSC_8480

Kaikki ei sit sujunutkaan suunnitelmien mukaan. Mä ajattelin, ettei vuokra-autoa tarvi varata etukäteen, mut olisi ilmeisesti pitänyt, koska autot olivat tietenkin loppu. Ihmeteltiin, että mitä oikein tehtäisiin ja sit mä keksin, että mennään lähijunalla Frankstoniin, joka on jo 40 kilometriä lähempänä ja vuokrataan sieltä auto. Kaveri soitti heidän vuokraamoon ja jee, heillä oli kuulemma vapaita autoja. Hypättiin junaan.

DSC_8487

Frankstonissa suunnistettiin asemalta vuokrapaikkaan, jossa sit tuli seuraava ongelma. He eivät vuokraa alle 25-vuotiaille. Kaverin soittaessa aiemmin oltiin kysytty ikää ja silloin se tuntui olevan ok. Puhelu oli ilmeisesti ohjautunut johonkin puhelinpalveluun, eikä siihen tiettyyn vuokraamoon. Luulis, että sielläkin olis kuitenkin tiedetty tää ikäjuttu. Vuokraamossa työskentelevä nainen oli superavulias ja hän soitti kaikkiin Frankstonin muihin vuokraamoihin, joissa kaikissa oli harmisti sama ikäraja ja vielä visitor centeriin. Australialaiset ovat ihania ja hulluja auttamaan!

DSC_8495

Phillip Islandille ei ollut julkista liikennettä ja ohjatutkin kierrokset olivat kaikki täynnä. Olisi tuntunut niin turhalta mennä joku toinen päivä, kun tässäkin oli jo tuhlautunut paljon aikaa ja oltiin jo matkan varrella. Päätettiin kävellä vielä sinne visitor centeriin ja katsastaa vaihtoehtoja.

DSC_8489

Kysyttiin lähistön muita eläinpuistoja, jos jonnekin muualle olisi vähän helpompi päästä. Lähin paikka oli Moonlit Sanctuary Wildlife Conservation Park Pearcedalessa puolen tunnin bussimatkan ja muutaman kilometrin kävelyn päässä. Päätettin, että sinne mennään.

DSC_8490

Seuraava bussi menisi vasta kolmen tunnin päästä, joten meillä oli aikaa nauttia tuosta ihanasta rannasta. Syötiin ja hengailtiin, mutta päätettiin lopulta hypätä taksiin ja nopeuttaa matkaa.

DSC_8498
DSC_8504
DSC_8507

En tiedä mitä olin odottanut puistolta, mutta petyin kun näinkin dingoja, emuja sun muita aidattuna. Täähän oli kuitenkin villieläinten suojelupaikka nimensä perusteella, niin mitä ihmeen suojelua se on! Oon lueskellut, että paikkoihin yleensä tuodaan esimerkiksi haavoittuneita eläimiä, mutta kyllä tuolla tuli aika huono omatunto. Sentään linnut, kengurut ja wallabit kulkivat aika vapaita tuolla.

DSC_8517

Oli ne eläimet aika hassuja! Koalan turkkiin tekisi mieli upottaa kädet ja kengurut ja wallabit olivat hölmöjä, kun semmoset pienetkin askeleet olivat samoja perushyppyjä tasajalkaa, mut ne vaan näytti olevan kuin hidastetusta elokuvasta.

DSC_8532 DSC_8536
DSC_8518
DSC_8521 DSC_8522 DSC_8529 DSC_8540
DSC_8546
DSC_8563
DSC_8555
DSC_8573
DSC_8577

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)